Glasnik Srca Isusova i Marijina

Poruka greške

  • Warning: Illegal string offset 'field' u DatabaseCondition->__clone() (linija 1895 od /home1/isusovci/public_html/_domene_/gsim/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' u DatabaseCondition->__clone() (linija 1895 od /home1/isusovci/public_html/_domene_/gsim/includes/database/query.inc).
  • Strict warning: Only variables should be passed by reference u Heart_preprocess_page() (linija 8 od /home1/isusovci/public_html/_domene_/gsim/sites/all/themes/Heart/template.php).

Nakane Apostolata molitve za srpanj – kolovoz 2016.

naksrpkol016SRPANJ

 Opća: Da domorodački narodi, čiji se identitet i sam opstanak nalaze pod prijetnjom, dođu do poštovanja.

 Evangelizacijska: Da Crkva u Latinskoj Americi i na Karipskim otocima, po svojemu kontinentalnom poslanju, obnovljenim poletom i zanosom navijesti Evanđelje.

 Biskupska: Da život naših župnih zajednica pruži živo svjedočanstvo vjere i bude mjesto istinskog susreta s Kristovim mirom svima koji u našoj domovini pronalaze mjesto odmora.

KOLOVOZ

 Opća: Da sport bude prigoda za bratski susret među narodima i time pridonese miru u svijetu.

 Evangelizacijska: Da kršćani žive dosljedno po Evanđelju, svjedočeći vjeru, čestitost i ljubav prema bližnjemu.

 Biskupska: Da svi nositelji odgovornosti u zakonodavstvu, zdravstvu, odgoju i znanosti gaje kulturu života, poštujući i čuvajući vrijednost ljudskoga života od njegova začeća do prirodne smrti.

Nakane Apostolata molitve za lipanj 2016.

amčlip016Opća nakana: Da stariji, društveno isključeni i samci, posebice u velikim gradovima, nađu prigodu za susret i solidarnost.

  Evangelizacijska nakana: Da se sjemeništarci, novaci i novakinje, namjere na odgojitelje koji žive u radosti Evanđelja i s mudrošću ih pripravljaju za njihovo poslanje.

  Biskupska nakana: Da hrvatsko društvo, prodahnuto Kristovom prignutošću pred bolesnicima i odbačenima, iskaže djelotvornu brigu i pomoć za sve osamljene i one koji su bez doma i sredstava prijeko potrebnih za život.

Nakane Apostolata molitve za svibanj 2016.

nakap16Opća: Da žene u svim zemljama sivjeta budu cijenjene i poštovane i da njihov prijeko potreban društveni doprinos bude vrjednovan.

 Evangelizacijska: Da se u obiteljima, zajednicama i skupinama rasprostrani običaj moljenja svete krunice za naviještanje Evanđelja i za mir.

 Biskupska: Da se naše obitelji, vjerne Očevoj ljubavi punoj milosrđa, otvore daru života i nesebičnoj ljubavi te se trajno brinu za cjelovit odgoj djece i skrbe za potrebe starih i nemoćnih.

Nakane Apostolata molitve za travanj 2016.

nakap4016Opća nakana: Da mali poljodjelci dobiju pravednu plaću za svoj dragocjeni dar.

Evangelizacijska: Da afrički kršćani, usred političko-vjerskih sukoba, daju svjedočanstvo vjere u Isusa Krista.

Biskupska: Da u svima koji su zarobljeni zemaljskim brigama i ovisnostima oživi dar slobode, koja izvire iz Kristova čovjekoljublja i njegove pobjede nad smrću.

Nakane Apotoslata molitve za ožujak 2016.

 ozujn016

Opća nakana: Da obitelji u teškoći primaju nužne potpore da bi se dječica mogla razvijati u zdravim i vedrim okolnostima.

Evangelizacijska: Da kršćani, koji su zbog svoje vjere diskriminirani ili progonjeni, ostanu jaki i vjerni Evanđelju zahvaljujući neprestanoj molitvi cijele Crkve.

Biskupska: Da nas korizmeni hod vjere, uronjen u istinu da je Bog ljubav, prepozna u sakramentu pokore ljepotu Božjega milosrđa te sav naš život bude uzdarje na dar novoga života u Bogu.

Nakane Apostolata molitve za veljaču 2016.

nvlj16


Opća nakana: Da pazimo na stvoreni svijet, koji smo primili kao besplatan dar, da se za njega prinemo i štitimo ga za buduće naraštaje.

Evangelizacijska: Da porastu prigode za dijalog i susret između kršćanske vjere i azijskih naroda.

Biskupska: Da, hodeći putem evanđelja, čuvamo duhovnu baštinu blaženoga Alojzija Stepinca, zalažući se za istinu Evanđelja i vjernost Katoličkoj crkvi, i u djelotvornoj ljubavi punoj Božjeg milosrđa, prema svima potrebitima.

Nakane Apostolata molitve za siječanj 2016.

 

nsij16Opća nakana: Da iskreni dijalog između muževa i žena različitih religija urodi mirom i pravdom.

Evangelizacijska: Da se s pomoću dijaloga i bratske ljubavi, milošću Duha Svetoga, nadvladaju podjele među kršćanima.

Biskupska: Da zagledanost u Krista, koji je „lice milosrđa“ nebeskog Oca, prodahne život i sva nastojanja Crkve u našem narodu.

Nakane Apostolata moliltve za studeni 2015.

apmstu015Opća nakana: Da se znamo otvoriti za osoban susret i dijalog sa svima, također s onima čija se uvjerenja razlikuju od naših.

 Evangelizacijska: Da pastiri Crkve, žarko ljubeći vlastito stado, uzmognu mu se pridružiti na putu i podržavati živom njegovu nadu.

 Biskupska: Da Crkva, vođena mudrošću Duha Svetoga, hrabro ukazuje ne pogubnost nemoralnog življenja te s ljubavlju pristupa svima koji su zarobljeni mrežom grijeha i zla.

Nakane Apostolata molitva za listopad 2015.

nak.list015Opća nakana: Da se iskorijeni trgovanje ljudima, taj moderni oblik ropstva.

 Evangelizacijska: Da kršćanske zajednice azijskoga kontinenta u misionarskom duhu navijeste Evanđelje onima koji ga još iščekuju.

 Biskupska: Da ljudi iz našeg naroda koji žive izvan domovine ne izgube vjeru, narodnu pripadnost i kulturu, te tim vrijednostima umiju obogaćivati sredine u kojima žive.

Nakane Apostolata molitve za rujan 2015.

nakruj015Opća: Da se umnože prilike za obrazovanje i zaposlenje svih mladih ljudi.

 Evangelizacijska: Da vjeroučitelji vlastitim životom budu dosljedni svjedoci vjere koju naviještaju.

 Biskupska: Da odgoj i obrazovanje u našim školama i odgojnim ustanovama vodi k cjelovitoj izgradnji ljudske osobe, poštujući kršćanske vrijednost našega naroda.

Stranice