Glasnik Srca Isusova i Marijina

Poruka greške

Strict warning: Only variables should be passed by reference u Heart_preprocess_page() (linija 8 od /home1/isusovci/public_html/_domene_/gsim/sites/all/themes/Heart/template.php).

Uznesenje na nebo BDM - Velika Gospa

 uznesenje

 Rijetko koja svetkovina i blagdan kao Velika Gospa pokrene toliko mnoštvo vjernika katolika koji se otpute u neko Marijino svetište. Na ovu svetkovinu Marijina uznesenja na nebo želimo razmišljati o zadnjim danima naše Gospe i promatrati je potkraj njezina zemnog puta kako gleda prema vječnosti. Tu je Marija napose uzor našega života. Po njoj razumijevamo svoje obične živote koji su katkad utopljeni u grubu povijest na zemlji, ali su ipak usmjereni prema vječnoj stvarnosti.

 

Molim za milost: da poput Marije u vjeri idem prema vječnom životu!

Marija je iz naše zemne povijesti prešla u nebesku nadpovijest slave kao posve otkupljenja i sasvim spašena. Otišla je pred nama da nam pokaže put do vječne slave. Zato je svetkovina Uznesenja blagdan slave za nju, ali također blagdan radosti i nade za nas. Tako je ponizna službenica na zemlji, postala nebeska Kraljica, uz Krista Kralja svega stvorenoga.

Da Marijino blaženstvo bude potpuno, Bog je htio da u njemu sudjeluje i njezino tijelo. Iznimnom povlasticom, Bog nije htio da se nje dotakne trulež groba, nego joj je bez odlaganja podijelio uskrsnuće tijela koje će se za nas zbiti tek na koncu svijeta.

Ako je Marija uzor za shvaćanje našeg postojanja na zemlji, onda je i uzor za naše dozrijevanje do konačne svrhe našeg spasenja. Mnoge su postaje njezina životnog  puta  slične  našim  postajama  na stazi vjere. Njezini zadnji trenutci savršeni su nam uzor i poticaj da se dostojno pripravimo za putovanje u vječnost.

Možemo zajedno s Marijom moliti i razmišljati: kad je došao tvoj smrtni čas, Marijo, odjeknuo je posljednji poziv u tvojoj nutrini. Nebeski Otac te pozvao u svoju kuću. Nastupao je život trajnog jedinstva u nebu s tvojim Sinom, s Ocem i s Duhom Svetim. I to si prihvatila u iskrenoj vjeri i u onom raspoloženju u kojemu si nekoć u Nazaretu rekla svoj “DA” na početku misije koju ti je Otac namijenio. Dragovoljno si predala svoju dušu u ruke Očeve. U to prepuštanje stavila si svu svoju vjeru, nadu i ljubav.

Bog ti se u potpunosti daje jer si ga na zemlji ljubila svim srcem, svom dušom, svim umom i svom svojom snagom. Posjeduješ Krista u punini jer si čitav svoj zemaljski život njemu posvetila i dala mu sve što si mogla dati. Posjeduješ u punini Duha Svetoga jer si i na zemlji živjela u njegovoj blizini i prisutnost, njime potpuno osjenjena. Posjeduješ Oca jer si svoj život sasvim njemu prepustila i jer si po njegovu glasniku rekla: “neka mi bude po tvojoj riječi!”

U tvom blaženstvu, nebeska Majko Marijo, mi prepoznajemo da je sreća vječnog života dana ljudima u onoj mjeri u kojoj su za života ljubili Boga i bližnjega. Izvan te ljubavi ništa ne vrijedi. Sve što nije u pravcu ljubavi prema Bogu iščezava na samrti. Vrijedi samo mjera po kojoj smo ljubili. Neka blažena sreća tvoga Uznesenja potakne i nas da više ljubimo Gospodina i da jedino On bude smisao i cilj našega života! Zagovaraj nas i prati na našem putu. Utješna je spoznaja da si ti u nebu za nas. Zajedno s našim Spasiteljem  ti nam pripravljaš mjesto. Majka je potpuno sretna samo onda kada svoju sreću dijeli sa svojom djecom. Majko naša, privedi nas toj sreći. O ti koja si svojim životom slavila Boga i bila uznesena dušom i tijelom u nebesku sreću, sjeti se svoje djece na zemlji i pomozi im doći istoj sreći.